Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ;Γράφει ο Λύκιος.

Οι μυστικές εταιρίες είναι μια αρχαία πρακτική για την διατήρηση της αρχαίας γνώσης και την μετάδοσή της σε αυτούς που επιλέγονται για να την υπηρετήσουν. Με αυτή την έννοια, η αρχαία γνώση παλαιότερων πολιτισμών δεν χάθηκε ποτέ, αλλά μεταφέρεται ως «μαγιά» που μπορεί να αναδομεί, νέους πολιτισμούς της ανθρωπότητας!

Είναι αλήθεια ότι στο απώτατο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί ανθρώπινοι πολιτισμοί, η ανάμνηση των οποίων διατηρείται και σήμερα σε αρκετά σημεία της μυθολογίας και των εσωτερικών παραδόσεων των πιο αρχαίων λαών (Έλληνες, Αιγύπτιοι, Ινδοί, κτλ).
Έτσι, με κωδικό τρόπο, διασώζονται ιστορικά μηνύματα από παρελθόντες πολιτισμούς, οι οποίοι χάθηκαν από συγκεκριμένους λόγους.

Αυτοί οι λόγοι, είναι και το κύριο θέμα των μυστικών δοξασιών, των μυήσεων και των κατευθύνσεων που έχουν όλες οι μυστικές εταιρίες.
Όλη η προσπάθεια των μυστικών εταιριών ή ταγμάτων, είναι να καθορίσουν την έννοια του θεού-δημιουργού, και να της προσδώσουν ταυτότητα, όνομα και να προσδιορίσουν την Δύναμη η οποία την διέπει.

Έπειτα, τα μέλη τα οποία απαρτίζουν αυτά τα τάγματα, πορεύονται μέσα από μια διαδικασία μύησης,  ώστε σταδιακά να μπορέσουν να κοινωνηθούν στα μυστικά του παρελθόντος (τα οποία είναι διαχρονικά και ανεπηρέαστα από τις ανθρώπινες εξελίξεις) και εν συνεχεία να αναλάβουν ρόλους και δράσεις στα τεκταινόμενα της σύγχρονης εποχής.
Ουσιαστικά δηλαδή, διαιωνίζουν την αρχέγονη πανανθρώπινη οδηγία του θεού τους, προς διαρκή εφαρμογή και υλοποίηση σε κάθε εποχή!

Είναι επίσης αλήθεια, ότι όλες οι μυστικές εταιρίες που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, έχουν αφετηρία τον Ερμητισμό στην αρχαία Αίγυπτο. Αν και το πρώτο «Τάγμα» με την γνωστή «εσωτερική» μορφή, ξενικά από το Πυθαγόρειο «Ομακοείον» στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας (που ήταν ελληνική να μην ξεχνάμε!) και το οποίο παρέδωσε την σκυτάλη μέχρι και στα τεκτονικά τάγματα του σήμερα, η πραγματική πηγή των γνώσεων αυτών, υπήρξε το ιερατείο της Μέμφιδας, στην Αίγυπτο.

Αυτοί με την σειρά τους, διέσωσαν την γνώση ενός πρωθύστερου (προκατακλυσμιαίου) πολιτισμού, αφού εκεί διεσώθησαν κάποιοι από εκείνον.
Ο προηγούμενος πολιτισμός, ο οποίος κατεστράφη από την διεξαγωγή μαχών, είχε κατορθώσει να φτάσει σε ύψιστο σημείο τεχνολογικής εξέλιξης (πολύ ανώτερο της σημερινής) , άρα και πολλών γνώσεων κοσμικού επιπέδου. Παρόμοια εξέλιξη είχε επιτευχθεί και σε πνευματικό επίπεδο, ενώ οι άνθρωποι είχαν αναπτύξει ασύλληπτες για τα σημερινά δεδομένα δυνάμεις (τηλεπάθεια, τηλεκινησία, προαίσθηση, αστρική προβολή, κτλ). Όμως, κάποιες δυνάμεις διέβαλαν αυτή την πνευματικότητα και λοξοδρόμησαν την ηθική πορεία του ανθρώπινου γένους. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να στραφούν εναντίον των υπολοίπων λαών και να προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν, ώστε να εκτρέψουν την πορεία της ανθρωπότητας προς άλλη κατεύθυνση. Αυτό οδήγησε σε τρομερό πόλεμο, με τελικό αποτέλεσμα να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας και να πληγεί σημαντικά η βιόσφαιρα του πλανήτη. Αναφέρομαι βέβαια σε πυρηνικό ολοκαύτωμα σε κάποιες περιοχές, με καταβύθιση ολόκληρων περιοχών και βεβαίως σε εξολόθρευση πληθυσμών και ολόκληρων φυλών.

Τελειώνω την μικρή αναφορά στο παρελθόν και πάμε στα Τάγματα.
Η γνώση που διασώζουν αυτά τα Τάγματα, είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στα χέρια οποιουδήποτε την κατέχει. Όποιος την κατέχει, μπορεί να εξουσιάζει την ανθρωπότητα, όσο τουλάχιστον η γνώση αυτή κρατιέται κρυφή από τις μάζες, οι οποίες πρέπει να παραμένουν μακριά από την αλήθεια, ώστε να εξουσιάζονται εύκολα.


Άρα έχουμε να κάνουμε με μια ελίτ ανθρώπων που γνωρίζουν τα αληθή (όχι την Απόλυτο Αλήθεια), και με τα πλήθη των λαών που ζουν υποταγμένα μέσα στην άγνοια και την ψευδαίσθηση.
Η ελίτ, σκόπιμα επιδιώκει την άγνοια των λαών και την δημιουργία ψευδαισθήσεων.
Ελέγχει την παιδεία, τις επιστήμες, τις τέχνες, τις ιδεολογίες, τις θρησκείες, τις τάσεις, τα ΜΜΕ και όλους τους μηχανισμούς της προπαγάνδας. Ελέγχει επίσης τους τομείς της υγείας και των τροφίμων.
Είναι αδύνατον ένας άνθρωπος να ξεφύγει από τον κλοιό της προπαγάνδας και των ψευδαισθήσεων μέσα στα οποία μεγαλώνει και κοινωνικοποιείται.

Η τέχνη της ελίτ, εστιάζεται στο να υπεραναπτύσσει την ερπετική φύση του ανθρώπινου νου και να ατροφεί την «θεϊκή» του, ώστε να μην μπορεί να αντιληφθεί τίποτα περισσότερο από αυτά που του επιτρέπουν οι πέντε του αισθήσεις (αισθητός κόσμος).
Θεωρούμε λοιπόν, ότι ο σημερινός άνθρωπος τελεί εν υπνώσει, με την έννοια ότι έχει ξεχάσει την πραγματική του φύση, η οποία έχει περισσότερο «θεϊκές» ιδιότητες, από αυτές που νομίζει ότι έχει.

Οι μυστικές εταιρίες λοιπόν, είναι οι δεξαμενές ανθρώπων που εκπαιδεύονται και προορίζονται, για να επανδρώσουν τους μυστικούς ή φανερούς ηγέτες της ανθρωπότητας.
Μυούνται στην γνώση, η οποία τους δίνει την δύναμη να εξουσιάζουν.
Αυτό από μόνο του δεν είναι αναγκαία κακό.

Το ζήτημα εστιάζεται στην ταυτότητα της δύναμης που κρύβεται πίσω απ΄αυτό και στην πρόθεση που έχει για την ανθρωπότητα.
Πολύ απλά, αν η δύναμη αυτή είναι η ίδια που προκάλεσε την καταστροφή της προηγούμενης ανθρωπότητας, τότε είναι προφανές το τι επιφυλάσσει για το μέλλον και της παρούσας.
Αν απέτυχε να κυριαρχήσει στον πλανήτη τότε, επιδιώκει να το πετύχει εκ νέου τώρα, μετερχόμενη νέας στρατηγικής, πιο εξελιγμένης!

Κατά την διάρκεια των μυητικών τυπικών, γίνονται τελετουργίες οι οποίες έχουν έντονο συμβολισμό. Αυτός ο συμβολισμός γίνεται βιωματικός για τους μυούμενους, ώστε να μπορέσουν να αποβάλλουν την ψευδαίσθηση του αισθητού κόσμου (με τα ψευδά πρότυπα που μεγάλωσαν) και να βιώσουν τον κόσμο με μια πιο διευρυμένη αντίληψη και πιο κοντά στην αλήθεια.

Βεβαίως, ούτε και εκεί η γνώση μοιράζεται σε όλους ισομερώς και απλόχερα. Υπάρχει διαβάθμιση και επιλογή. Η γνώση κατανέμεται με ιεραρχικό τρόπο, όπου μόνο λίγοι κατορθώνουν να αναρριχηθούν στο ανώτερο σημείο.
Από ανώτατος σε μια «στοά», μπορεί να βρεθεί κανείς κατώτερος σε ένα επόμενο «τάγμα» ή «κύκλο» ή «αδελφότητα», κτλ.

Έτσι υπάρχουν μεγάλες οργανώσεις, οι οποίες λειτουργούν ως βασικές και υποδέχονται νέα μέλη. Αυτά αυτομάτως γίνονται υποψήφια για την επόμενη οργάνωση, που αποτελεί το επόμενο σκαλί στην ιεραρχία της μύησης.
Για παράδειγμα ο προσκοπισμός, οι ερυθροσταυρίτες, οι Rotarians  και οι Lions, αποτελούν τεράστιες δεξαμενές, από τις οποίες επιλέγονται για το επόμενο βήμα κάποιοι που ξεχώρισαν. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα στελέχη της Γενικής Εφορίας των προσκόπων, αποτελούν και μέλη Τεκτονικών στοών, καθώς και του Ερυθρού Σταυρού, των Rotary καιLions.

Όσοι μεταβούν στην πιο κλειστή Τεκτονική Στοά (υπάρχουν πολλών ειδών), αρχικά αλληλοβοηθούνται ώστε να καταξιωθούν στους επαγγελματικούς τους τομείς (όπου ο καθένας ανήκει) και να βρεθούν στην κορυφή του τομέα τους. Στην συνέχεια καταλαμβάνουν θέσεις ισχύος και εξουσίας, είτε σε συνδικαλιστικούς φορείς, είτε σε οργανώσεις μη κυβερνητικού χαρακτήρα, ώστε να ασκούν πιέσεις στην εξουσία, την εκπαίδευση και τους επιστημονικούς, οικονομικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Εύκολα πλέον, καταφέρνουν να ελέγχουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων μιας οργανωμένης κοινωνίας. Κατορθώνουν να καταλαμβάνουν όλες τις κρίσιμες θέσεις εξουσίας, μέσα σε τράπεζες, εκκλησία, οργανισμούς, εταιρίες, δημόσιο, αστυνομία, στρατό, πανεπιστήμια, συνδικαλισμό, κτλ.

Η πολιτική είναι ένας χώρος, ο οποίος κατά κανόνα προσφέρεται για την δική τους δράση. Ένας τέκτονας, έχει διαβατήριο για κάθε είδος πολιτικής καριέρας.
Σε αυτό το επίπεδο, οι τέκτονες δεν χρειάζεται να είναι υψηλόβαθμοι στην ιεραρχία της Στοάς. Οι τελευταίοι, προορίζονται για άλλους ρόλους, πιο κρυφούς αλλά ισχυρούς.

Οι μυστικές υπηρεσίες, είναι επίσης ένα πεδίο που ελέγχεται από ανθρώπους της ελίτ (όχι της οικονομικής αλλά των μυημένων).  Υπηρετούν τον σχεδιασμό της παγκόσμιας ελίτ, υπό τον μανδύα της μυστικότητος, του απορρήτου, των «εθνικών συμφερόντων», των μυστικών προγραμμάτων και της κρυφής χρηματοδότησης, για δράσεις που εξυπηρετούν τον σχεδιασμό και δεν πρέπει να φανερωθούν.  Βεβαίως οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών, εξυπηρετούν πολιτικά και εθνικά συμφέροντα, αλλά πίσω απ΄αυτά, εξυπηρετούνται και τα σχέδια της παγκόσμιας (υπερεθνικής) εξουσιαστικής ελίτ, μέσω των Τεκτόνων που τις στελεχώνουν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι δεν μπορεί να ασκηθεί καμία εξουσία σε κράτος, αν δεν υπάρχει σύνδεση με κάποια τεκτονική στοά. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 και οι ηγέτες της,  μπροστά στην αναγκαιότητα να καθιερωθούν και στο χώρο των στοών, προσέτρεξαν να γίνουν μέλη στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, απ΄όπου και άντλησαν το σύμβολο του Φοίνικα. Όχι ότι μέχρι τότε, δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών στην Μεγάλη Στοά, αλλά δεν υπήρχε εκπρόσωπος της επαναστατικής κυβέρνησης. Έτσι, ο ταξίαρχος Παττακός με μια ομάδα αξιωματικών της επιρροής του, έγιναν μέλη της στοάς, ώστε η νέα κυβέρνηση να αποκτήσει το ανάλογο έρεισμα αποδοχής στον κρίσιμο αυτόν χώρο.

Σήμερα, που επιταχύνεται η πορεία της παγκοσμιοποίησης και ειδικά η ένωση της Ευρώπης σε μια υπερεθνική ομόσπονδη κοινότητα, όλα τα στελέχη των ευρωπαϊκών οργάνων, τα οποία είναι διορισμένα και όχι εκλεγμένα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, είναι άνθρωποι επιλεγμένοι και προωθημένοι μέσα από στοές ή ανάλογες δεξαμενές σκέψης!

Διακαής στόχος, είναι η συγκέντρωση της παγκόσμιας εξουσίας σε ένα φανερό πλέον κέντρο, μια υπερκυβέρνηση που θα ελέγχει ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Το γεγονός όμως, ότι αυτή η κρυφή μέχρι τώρα εξουσιαστική ελίτ, επιθυμεί να εξουσιάσει όλο και πιο φανερά την ανθρωπότητα, μας δείχνει ότι πλησιάζουμε σε ένα κομβικό και κρίσιμο σημείο, όπου το σχέδιό τους τείνει να ολοκληρωθεί.

Αν λοιπόν, στο παρελθόν απέτυχαν να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα, διότι κάποιο στοιχείο τους εμπόδισε, θα αναρωτιόταν κανείς αν θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και στην παρούσα εποχή.
Αν πλησιάζουν στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους, τι θα μπορούσε και πότε να τους εμποδίσει;

Αυτό ας αποτελέσει τροφή για τις επόμενες συζητήσεις μας!


ΛΥΚΙΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φίλοι επισκέπτες, μπορείτε να αφήνετε τα σχόλιά σας, αρκεί αυτά να μην είναι υβριστικά, προσβλητικά και εστίες κομματικής προπαγάνδας. Σας παρακαλώ να είστε όσο το δυνατόν ευγενικοί με τους συνσχολιαστές σας και να γράφετε στην ελληνική γλώσσα. Απαγορεύονται τα greeklish.
Ο μη σεβασμός των ανωτέρω όρων, θα συνεπάγεται την άμεση διαγραφή του σχολίου.
Ευχαριστώ.